پروژه ایاس قرار است همچون الماس، در دنیای بلاکچین بدرخشد. هدف اصلی این پروژه حل مشکلات سایر بلاکچینها است؛ مثل تراش دادن و صیقلی کردن یک جواهر! توکن EOS هم برای مدیریت این شبکه به وجود آمده است.
خرید EOS از توایکس
صرافی توایکس با امکان ثبتنام و تأیید هویت سریع و رابط کاربری ساده میتواند انتخاب مناسبی برای خرید EOS باشد. در صرافی توایکس میتوانید ۳۶۰ ارز دیجیتال محبوب بازار، از جمله بیت کوین (BTC)، تتر (USDT)، اتریوم (ETH) و وان (ONE) را با قیمت جهانی و به ثانیه معامله کنید.
چطور EOS را از توایکس بخریم؟
کدام کیف پولها مناسب نگهداری توکن ایاس هستند؟
- Atomic Wallet: اتمیک والت یک کیف پول غیرمتمرکز، ناشناس و امن است. از مزایای این برنامه امکان خرید و تبدیل انواع رمزارزها به یکدیگر است. اتمیک والت برای اندروید، آیاوس، ویندوز، مک و لینوکس در دسترس است.
- SafePal: سیف پال چیزی بیشتر از یک کیف پول است. این برنامه امکان استفاده از سرویسهای De-FI را نیز به شما میدهد. علاوه بر نرمافزار موبایل و افزونهٔ مرورگر، سیف پال کیف پول سختافزاری هم ارائه میکند.
- کیف پول اختصاصی توایکس: صرافی آنلاین توایکس به ازای هر رمزارز یک کیف پول اختصاصی به کاربران خود میدهد. این مسئله باعث میشود خیال شما راجع به امنیت سرمایهتان راحت باشد. علاوه بر آن، خرید، فروش و انتقال هم راحتتر خواهد بود.
کارمزدها و شبکههای ایاس
رمزارزها، شبکهها و کارمزد های مختلفی دارند. در موارد بسیاری، کارمزد انتقال یک ارز دیجیتال با سختی شبکهٔ آن (یا همان شلوغی تعداد معاملات در صف تایید شبکه بلاکچین) تعیین میشود. رمزارز EOS از بلاکچین اتریوم استفاده میکند. بنابراین، کارمزد انتقال آن هم بر اساس نرخ این شبکه است. با کلیک بر روی این لینک میتوانید کارمزد انتقال جهانی ایاس را روی این بلاکچین در صرافی توایکس مشاهده کنید. سایر کارمزدهای مربوط به این توکن عبارتاند از:
- خرید EOS: در توایکس، بابت خرید تمامی رمزارزها هیچ کارمزدی پرداخت نمیکنید.
- تبدیل EOS به 360 رمزارز: اگر میخواهید GRT را به سایر ۳۶۰ رمزارز دیگرِ موجود در این بازار تبدیل کنید، فقط کارمزدی ۰.۱ درصدی میپردازید.
پروژه ایاس چیست؟
ظهور بیتکوین بسیاری از معادلات گذشته را به هم ریخت. سرمایهای به وجود آمده بود که در کنار امنیت، تحت کنترل یک نهاد یا شخص خاص نیز قرار نداشت. موفقیت این رمزارز باعث ایجاد پروژههای بسیاری شد.
یکی از این پروژهها اتریوم بود. هدف تیم پشت اتریوم ایجاد پلتفرمی برای مدیریت قراردادهای هوشمند بود. این پروژه بستری را آماده میکرد تا بحث سرمایهگذاری (Finance) هم به دنیای بلاکچین بیاید. با وجود تمامی مزایای اتریوم این شبکه چند مشکل داشت:
- مقیاسپذیری پایین این بلاکچین باعث میشد تعداد تراکنشها در دقیقه پایین بماند.
- کارمزدهای انتقال در شبکه بالا بود.
وجود این دو چالش باعث تولد پروژهٔ ایاس شد. قرار بود این بلاکچین مشکلات اتریوم را رفع کند و جایگزین آن شود. بالأخره در سال ۲۰۱۷ مجموعهٔ Block.one و Daniel Larimer پروژه را شروع کردند. نهایتاً نیز در ژوئن ۲۰۱۸ برنامهٔ ایاس و شبکهٔ آن به بهرهبرداری رسید.
بلاکچین EOS چطور کار میکند؟
در رمزارزهای اولیه مثل بیتکوین امنیت شبکه از طریق اجماع اثبات کار (Proof of work) تأمین میشود. تمامی گرههای موجود در شبکه (ماینرها) در حال حل یک مسئلهٔ ریاضیاند. آن که زودتر مسئله را حل کند، به دیگران اطلاع میدهد. بقیه هم از طریق اطلاعات موجود، صحت آن ادعا را بررسی میکنند. با این کار شبکه از خطر تبانی و هک شدن در امان میماند.
یک مشکل پروتکل اثبات کار، کاهش سرعت شبکه بود. برای همین هم برخی از بلاکچینها به سمت اثبات سهام (Proof of stake) رفتند. در این الگوریتم افراد با خرید توکنها حق شرکت در مدیریت بلاکچین را از طریق رأیگیری پیدا میکردند. با این حال هنوز هم سرعت شبکه چندان بالا نبود.
ایدهٔ انقلابی ایاس (EOS) عبور از هر دوی این الگوریتمها بود. Brendan Blumer از تیم Block.one ایدهٔ اثبات سهام نمایندگی (Delegated Proof of Stake) را مطرح کرد. منظور از این ایده چیست؟
در اثبات سهام هرکسی که توکن مدیریتی آن بلاکچین را میخرید، در اعتبار سنجی و حاکمیت شبکه شریک میشد. برای تعداد افراد سهیم در حاکمیت بلاکچین نیز محدودیتی وجود ندارد.
تفاوت الگوریتم اثبات سهام نمایندگی در همین محدودیت تعداد مدیران شبکه است. در ایاس افراد با خرید توکن، امکان رأی دادن خواهند داشت. کسانی نیز که توکنهای بیشتری دارند، ضریب رأی آنها بیشتر است.
۲۱ نفر از اعضای شبکه به عنوان داوطلب اعتبار سنجی بلاکچین اعلام آمادگی میکنند. سپس دیگر افراد جامعهٔ EOS نظر خود را اعلام میکنند. بعد از مشخص شدن نتایج، این ۲۱ نفر مسئول حفظ امنیت شبکه و تایید اعتبار تراکنشها میشوند.
برای اعتماد بیشتر کاربران هم، مدیران پروژه چند ویژگی دیگر به این بلاکچین اضافه کردهاند:
- حسابهایی که مشکلاتی دارند فریز (مسدود) میگردند. اینگونه بقیهٔ بلاکچین میتواند به کار خود ادامه دهد.
- کاربران امکان ایجاد تاخیر برای انجام یک تراکنش را دارند. با این کار احتمال کلاهبرداری در انتقالهای حساس کاهش پیدا میکند.
- تمامی کاربران در صورت انصراف، میتوانند توکنهای خود را برگرداند. با این کار آنها از شبکه خارج میشوند. البته تمام سرمایهٔ آنها نیز به ایشان برمیگردد.
توکن EOS چیست؟
بلاکچین ایاس نیز مانند دیگر شبکهها، توکن اختصاص خود را دارد. کسانی که EOS میخرند، از مزایای زیر بهرهمند میشوند:
- انجام تراکنشها مالی و پرداختهای روزانه: هماکنون بسیاری از سرویسها، امکان پرداخت با بیتکوین را به کاربران میدهند. توکن ایاس هم دقیقاً همین فرصت را به کاربران ارائه میدهد. همچنین میتوانید از آن به عنوان یک دارایی برای انتقالهای مالی استفاده کنید.
- انجام تراکنش و ایجاد قراردهای هوشمند روی بلاکچین ایاس: یکی از مزایای پروژهٔ EOS کاهش کارمزد انتقال روی شبکه است. حتی کاربران با خرید تعداد مشخصی توکن، میتوانند کارمزد صفر درصد را تجربه کنند.
- شرکت در رأیگیریها: در بالا این موضوع به خوبی توضیح داده شد. فقط توجه کنید برای استفاده از این قابلیت لازم است یک حساب کاربری در خود پلتفرم EOS داشته باشید.
چطور میتوانید EOS بخرید؟
- صرافیهای بینالمللی: بازارهای شناختهشدهای مثل Coinbase، Binance، Bithumb و… این توکن را عرضه میکنند. برای خرید و فروش در این صرافیها به احراز هویت از طریق پاسپورت نیاز دارید. همچنین هنگام خرید تنها ارزهای معتبری مثل دلار، یورو و… پذیرفته میشود. البته این مشکل را با انتقال سایر ارزهای دیجیتال به حساب خود، میتوانید حل کنید.
- بازار توایکس: اگر نمیخواهید فرایند پیچیدهٔ احراز هویت را طی کنید و آخر سر دچار مشکل شوید؛ و با همین کارت بانکی خودتان خرید کنید، صرافی توایکس کنار شما است. در این بازار داخلی معتبر، احراز هویت بسیار سریع و ساده انجام میشود. تمامی کارتهای شتابی نیز در توایکس قابل استفاده خواهد بود.
آینده ایاس به چه سمت میرود؟
در همان سال اول عرضهٔ توکن EOS، تیم پشت آن نزدیک به چهار میلیارد دلار سرمایه جذب کرد. البته در فراز و نشیب بازار مقداری از ارزش این توکن کاهش پیدا کرد؛ مانند سایر ارزهای دیجیتال.
آینده قابل پیشبینی نیست اما با توجه به هدفهای این پروژه، احتمال موفقیت آن وجود دارد. در هر صورت بازار پر تلاطم کریپتوکارنسی فرصت مناسبی برای نوسانگیری است و به شما فرصت ترمیم و بازیابی را در طولانی مدت میدهد. پروژه ایاس هم یکی از پروژه هاییست که نوسان های زیادی را تجربه کرده و همین موضوع به معاملهگران اجازه کسب سود از نوسانگیری را میدهد.
سخن آخر
ایاس فقط در بعضی از صرافیها معامله میشود و برخلاف ارزهای دیجیتال بزرگی مثل بیت کوین و اتریوم نمیتوانید آن را در همه صرافیها پیدا کنید. از بین صرافیها هم مطمئناً صرافی بایننس، بهعنوان بزرگترین صرافی جهان، بهترین پلتفرم معاملاتی برای خرید این ارز دیجیتال محسوب میشود. منتهی برای ثبتنام و معامله در آن مجبورید فرایند احراز هویت را هم تکمیل کنید که با توجه به تحریمهای ایران کار سخت و پر ریسکی است.
به همین خاطر، بهتر است از یک صرافی ایرانی مثل توایکس استفاده کنید. در این صرافی میتوانید ایاس را در کنار ۳۶۰ ارز دیجیتال دیگر و حتی با تومان معامله کنید و هیچ کارمزدی نپردازید. صرافی توایکس برای توکنهای ایاس یک کیف پول اختصاصی به شما میدهد تا مطمئن شود که سرمایههایتان در امنیت کامل به سر میبرند. سرعت بالای این صرافی باعث میشود تا از قیمتهای جهانی عقب نمانید و حداکثر سود ممکن را به دست بیاورید. فضای کاربری ساده، امنیت، سرعت و کارایی بالا فقط بعضی از ویژگیهایی است که باعث شده پلتفرم توایکس با بقیه صرافیها فرق کند.
1. پروژه ایاس چیست؟
مقیاسپذیری پایین اتریوم و هزینه های گزافش همیشه مورد بحث بسیاری از متخصصان بوده است. پروژه ایاس یکی از پروژه هاییست که سعی در رفع همین مشکلات کرده است. از همین رو توکن EOS که توکن بومی ایاس است میتواند گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری باشد.
2. بلاکچین EOS چطور کار میکند؟
سازندگان این بلاکچین برای تامین امنیت شبکه با عبور از مدل های اثبات سهام کار (PoW) و اثبات سهام (PoS) مدل جدیدی را مطرح کردند. اثبات سهام نمایندگی (Delegated Proof of Stake)،در این مدل 21 نفر با بیشترین تعداد آرا به عنوان نماینده تراکنش هارا تایید میکنند. که باعث کاهش هزینه ها و بالاتر رفتن سرعت میشود.